Att inreda med rydens belysning

23 mars 2021
jonas olsson

När elektriciteten kom var det en revolution. Plötsligt kunde man få bra ljus inomhus även när det var mörkt ute. Man nöjde sig ofta med en taklampa i rummet. Sedan dess har vi utvecklat vår syn på ljus i hemmet. Det har inte längre bara en praktisk funktion, det är lika mycket stämningsskapande. 

En lampa i taket är bra när man behöver mycket ljus för att städa till exempel eller när man letar efter något, men till vardags har man snarare flera mindre lampor utspridda i rummet. Punktbelysning, vissa är arbetsbelysning, funkar bra när man vill läsa eller handarbeta till exempel. Andra lampor är enbart “mysbelysning”, stämningsskapande ljus.

 

Lampor som konstverk

Lampor fungerar inte bara som ljuskällor, lampor kan vara som skulpturer i hemmet. Hos rydens belysning kan du hitta en modern skulptur som också ger ljus. Fantasifulla och moderna lampor som verkligen sticker ut och skapar en spännande inredning. Taklampor, golvlampor och vägglampor med modern design. En del är strama och funktionella medan andra är mera lekfulla och fantasirika. 

 

 

Det är din smak och stil som avgör vad du väljer. Är du minimalist lär du hitta något som passar din stil. Är du mer vågad kommer du kanske välja en taklampa som ser ut som en klunga såpbubblor. Eller så väljer du helt enkelt en sober golvlampa som ger ett fint stämningsljus.

 

Funktion och form i ett

Idag tycker många att saker också ska ha en funktion, inte bara vara en prydnad. Med lampor får du både och. Bor du litet, har du helt enkelt inte plats med för mycket prydnadssaker, utan vill kombinera. Många känner också att man lätt samlar på sig för många prylar och vill skala ner lite. Med lampor som ger ljus och som har en vacker form får du en prydnad som har en funktion. 

Fler nyheter