Akne och Akne ärr är något som många har på sin kropp. Vissa har bara enstaka medans andra kan ha över stora områden. Det som de allra flesta upplever som det värsta är att ha det i ansiktet. Var man än har sin akne eller sina ärr så kan man få hjälp att behandla dom. 

En Microneedling behandling går till så att man börjar med att bedöva huden med en kräm. När krämen gett effekt påbörjas ”rullningen”, det innebär att man för en rulle med små vassa nålar över problemområdet utefter ett speciellt schema. Rullningen skapar en reaktion i huden som gör att den stimuleras och sätter igång nybildning av kollagen och elastin. Beroende på vilket hudproblem man har så väljer den som behandlar om de verksamma krämerna ska smörjas på huden antingen före eller efter rullningen. Efter rullningen läggs ett serum samt en lugnande mask på det behandlade området. 

Efter behandlingen kan huden vara röd och lite svullen, normalt lägger sig detta efter ett par timmar. Man bör undvika att använda makeup under resten av dagen och kvällen. Det är inte heller rekommenderat att ägna sig åt aktiviteter som gör att man svettas mycket, som till exempel hård träning eller bastubad. På kvällen ska man undvika att tvätta huden och för att maximera effekten av Microneedling och även skydda huden så ska man fortsätta använda serum och krämer hemma efter behandlingen. Just akne ärr kan vara svårbehandlat så det kan krävas flera behandlingar och det är även rekommenderat att kombinera Microneedling med kemisk peeling och IPL (en slags ljusbehandling) för en ännu starkare effekt. Man ska alltid kontakta sin behandlare omedelbart om man skulle få en kraftig hudreaktion efter genomförd behandling.

På 85 kliniken kan du boka en kostnadsfri konsultation för Microneedling där en behandlingsplan läggs upp specifikt för dig och dina behov.