Alla borde göra en inventering av sina ljuskällor. Det gäller både bostäder, kontor och andra typer av offentliga lokaler där människor vistas. Det finns flera anledningar till att gå igenom sina ljuskällor, både ekonomiska och miljömässiga.

Tekniken har gått framåt de senaste åren, och de ljuskällor vi har tillgång till idag är i allmänhet bättre än äldre varianter. Idag har man med energiåtgång och miljöpåverkan i beräkningen. När det gäller lysrörsarmatur innehåller äldre sådana ofta kvicksilver som skadar vår miljö allvarligt. Har man kvar äldre lysrör kan det alltså vara en god idé att överväga att skrota dem och ersätta dem med ny led armatur.

 

Vilka fördelar finns med att använda led?

Generellt är en led armatur något dyrare i inköp, men det kompenserar den för många gånger om eftersom den håller flera gånger längre än traditionella lysrör. Led armatur är också betydligt mindre energikrävande och avger mindre värme.

Visste du att en led armatur håller tre gånger längre än ett gammalt lysrör, och att du sparar 60% energi genom att byta? Led armaturer är anpassade för att passa i samma anslutningar som dina gamla lysrör, så du slipper sådana problem.

 

En bra och pålitlig leverantör

För att kunna ersätta dina befintliga lysrör med led armatur behöver du ha koll på vilka mått och vilken ljusstyrka du behöver. Sedan är det bara att hitta en riktigt bra butik – en LED Megastore – som kan förse dig med det du behöver. Idag är det en god idé att hitta en på nätet.

En kunnig och kompetent leverantör hittar man genom att hålla utkik efter ett företag som har erfarenhet av ledarmatur och ett bra utbud. Som med allt annat varierar kvalitén mellan olika tillverkare. En bra butik väljer därför tillverkare noggrant och är mån om att erbjuda kunderna det bästa som marknaden har att erbjuda.