Bröstvärmare för en enklare amning

14 september 2020
Lily Hansen

När man är nybliven förälder och precis har gått igenom en förlossning så är det väldigt mycket som händer. Dels händer det massor i huvudet. Man har många tankar som snurrar runt där och känslorna är ofta, som en känd person sade, all over the place.

Det händer även mycket rent fysiskt i kroppen. Livmodern ska åter dra ihop sig, såret efter moderkakan ska läka och mjölkproduktionen ska dra igång. Det är främst hormoner som styr den produktionen helt på egen hand, men att ha sin bebis nära, hud mot hud, hjälper processen på traven.

 

Att förebygga mjölkstockning

Tyvärr finns det flera saker som kan sätta käppar i hjulet för amningen. En av dessa saker är att det gör ont. Det kan bland annat göra ont för att man får skavsår på bröstvårtorna.

En annan anledning till smärta kan vara mjölkstockning. Många menar att man kan förebygga mjölkstockning genom att hålla brösten varma, eller åtminstone genom att se till så att de inte blir kalla eller utsätts för drag. Då kan ett par bröstvärmare vara riktigt bra att ha.

 

Värme är smärtstillande

Bröstvärmare är något man placerar mot brösten; det kan vara inuti BH:n eller i amningslinnet. Huvudsaken är att de placeras i direktkontakt mot huden. Då håller de brösten varma genom att kroppens egen värme reflekteras tillbaka.

Om man nu ändå skulle råka ut för mjölkstockning så hjälper bröstvärmare också i lindrande syfte. Värmen som de skapar är bra mot just smärtan. Värme fungerar ju generellt bra i de flesta måttligt smärtsamma tillstånd. 

Bröstvärmare kan man med enkelhet klicka hem från nätet. Annars finns de också i de allra flesta välsorterade fysiska apoteksbutiker. Har man rustat sig med ett par där hemma så är man väl förberedd inför eventuella kommande problem. Med dem kanske man till och med slipper problemen helt och hållet.

Fler nyheter