En smakresa på bagerier i Huddinge

25 april 2023
Julia Zsiga

Huddinge, en kommun strax söder om Stockholm, bjuder på en fantastisk variation av bagerier som erbjuder läckra bullar i alla dess former. I denna artikel tar vi er med på en smakresa genom några av de bästa bagerierna i området och deras olika specialiteter.

Traditionella svenska bullar på Två bagare

Det mest välkända bageri i Huddinge är Två bagare. Detta anrika bageri har varit en del av Huddinges historia sedan 1960-talet och är känt för sina traditionella svenska bullar. Här kan besökare njuta av klassiker som kanelbullar, vaniljbullar och kardemummabullar, samt mindre kända varianter som saffransbullar och solrosbullar. Huddinge Konditoris bullar är alltid saftiga och fylliga, vilket gör dem till ett populärt val bland lokalbefolkningen och besökare från när och fjärran.

Konditori

Färgsprakande bullar på Fruktansvärt Gott

För den som söker något lite mer annorlunda och färgsprakande bör man bege sig till bageriet Fruktansvärt Gott. Här specialiserar man sig på bullar med fyllningar av olika frukter och bär. Bland deras mest populära bullar hittar man hallon- och blåbärsbullar samt äpple- och päronbullar. Alla bullar är handgjorda och bakas med mycket kärlek, vilket märks i den fantastiska smaken. Fruktansvärt Gott är det perfekta bageriet för den som vill njuta av en fika med en twist.

Exotiska smaker på Drottningbageriet

Drottningbageriet i Huddinge är platsen för dig som vill utforska exotiska smaker och kombinationer. Bageriet erbjuder en mängd olika bullar med smaker från världens alla hörn. Här kan man hitta bullar med smaker som mango, kokos, passionsfrukt och jasmin. Deras signaturbulle, Drottningbullen, är en ljuvlig kombination av kardemumma, färsk ananas och vit choklad. Drottningbageriet är det självklara valet för den som vill prova något helt nytt och spännande.

Ekologiska bullar på Bullar & Bröd

Om man är ute efter en mer miljövänlig och hälsosam fika är bageriet Bullar & Bröd det rätta stället. Här satsar man på ekologiska och närproducerade ingredienser i sina bullar. Bland deras utbud hittar man bland annat ekologiska kanelbullar, surdegsbullar med nötter och frön, samt en spännande bulle med rågsikt, honung och äppelmos.

Fler nyheter