Få inte dåligt samvete av att aktivera en låssmed

17 juni 2021
jonas olsson

Sluta tro så himla bra om dig själv. Du har flera brister, och även om de möjligtvis skulle vara ganska få så kan du fortfarande vara med om olyckor eller ha otur. Tro inte att du inte ligger i riskzonen för att till exempel tappa dina nycklar. Det behöver inte vara på grund av slarv. Det kan lika gärna handla om att de glidit igenom ett hål i fickan eller legat i en handväska som en cykeltjuv ryckte från dig i farten. 

Poängen är att det kan lika gärna hända dig som någon annan att du kommer till din bostad utan att ha nycklarna med dig för att komma in. Visst, det kanske finns en reservnyckel, men den är inte tillgänglig här och nu. Inte när du kommer hem från krogen klockan två på natten och måste åka hela vägen till dina föräldrar på andra sidan stan, som är de enda du litar på att få ha dina reservnycklar, för att få komma in. 

 

Vad är alternativet?

Vid ett sådant tillfälle ligger det betydligt närmare till hands att ringa en låssmed istället, som den du hittar här: https://www.lasman.se/. Att klockan är mitt på natten har ingen betydelse. Låssmeder jobbar jour och de är redo att rycka ut när som helst på dygnet för att hjälpa dig att öppna din dörr. Det är ingenting du behöver känna dåligt samvete för. Det ingår i deras jobb. Det är det de får betalt för.  

Visst, du kanske får betala en liten slant. Men vad är egentligen alternativet? Ska du sova på trappan till din ytterdörr? Du kanske har hundar som är ensamma hemma inne i huset som måste komma ut för att få kissa, och framför allt för att få sällskap av dig. Ska du låta de lida av separationsångest eller ska du ringa en låssmed? Svaret är givet.  

Fler nyheter