Fördelar med Second hand i Stockholm

14 november 2022
Camilla Holmgren

editorial

Second hand är ett begrepp som används för att beskriva allt som säljs second hand, det vill säga kläder, prylar och hushållsartiklar som har använts av någon annan innan försäljning. I detta inlägg tänkte vi berätta lite historia bakom begreppet och fördelarna med att köpa second hand i Stockholm istället för nytt.

Historia

Historien bakom second hand är ganska intressant. Begreppet second hand kommer från USA där det användes för att beskriva begagnade artiklar som såldes till en secondhand-butik. Detta var på 1800-talet och second hand-butiker var mycket populära då det var ett billigare alternativ till de dyra, nya artiklarna. Second hand-butiker fanns i de flesta städer och ofta hade de olika specialiteter. Det kunde till exempel finnas second hand-butiker som bara sålde kläder eller prylar.

second hand

I början av 1900-talet blev second hand allt mer populärt i Europa, framförallt i England och Tyskland. Detta berodde delvis på att det var ett mer ekonomiskt val jämfört med de dyrare nyproducerade artiklarna, men även på grund av den ekonomiska krisen under mellankrigstiden. Många människor tvingades då att sälja sina ägodelar för att klara sig ekonomiskt.

Fördelar med second hand i Stockholm

Det finns många fördelar med att köpa second hand i Stockholm från till exempel Judits. För det första är det ett billigare alternativ till nya artiklar. Detta är den främsta anledningen till att många människor väljer second hand. Det är också ett bra alternativ för miljön då det inte krävs nyproduktion av artiklar, vilket sparar på energi och råvaror.

En annan fördel med second hand i Stockholm är att du ofta kan hitta unika saker som inte finns i vanliga butiker. Detta gäller framförallt kläder och prylar, men även möbler och inredningsartiklar. Second hand-butiker är ofta mycket populära bland studenter och unga vuxna som vill ha en unik stil.

En sista fördel med second hand är att det ofta ger en mer intressant upplevelse än att köpa nya artiklar då varje pryl du köper har en historia.

Fler nyheter