Geoteknisk undersökning – En viktig del i byggplaneringen

14 februari 2022
Jenny Olsson

Geogrund är ett av de ledande företagen när det gäller geoteknisk undersökning, miljö och vattenanalys samt radonmätning. Alla dessa tjänster kan man vara i behov av vid ett planerat bygge och oavsett om man är privatperson, företag eller organisation så kan man lita på Geogrund. Det är i många fall oerhört viktigt med en markundersökning innan man drar igång ett bygge då vikten av att ha en stabil grund är oumbärlig. I många fall krävs en geoteknisk undersökning för att få sitt bygglov.

Företaget jobbar åt ett antal konsultbolag som behöver hjälp med fältarbetet och tack vare sina borrmaskiner i olika storlekar så blir man väldigt kostnadseffektiva då man alltid kan välja den maskin som passar arbetet bäst. En markundersökning går till så att man med en av de bandburna borrvagnarna gör en provborrning som registrerar flera olika parametrar i ett antal punkter. Sedan får kunden ett förslag på en grundläggningslösning som stöds av den data som samlats in.

geoteknisk undersökning

Kompetens och expertis i överflöd.

Geogrund sitter själva inne på oerhört stor kompetens inom området och man samarbetar även med ett flertal specialister inom geokonstruktioner och grundförstärkningar. Utöver det så anlitar Geogrund högt aktade laboratorier för sina analyser vilket gör att kunder kan känna sig säkra på att få de absolut bästa förutsättningarna för att lyckas med sitt bygge. Oavsett om det handlar om en pool som ska byggas eller ett stort kommersiellt bygge som ska resas så finns Geogrund där som en stabil samarbetspartner. 

Det går alltid bra att kontakta företaget med frågor och funderingar och det spelar ingen roll om det är en liten enkel fråga så svarar Geogrund så snabbt de kan. Det går även utmärkt att skicka en prisförfrågan då företaget samlar in lite information och sedan återkopplar med en offert. Så, besök företagets hemsida för ytterligare information.

Fler nyheter