För att undvika hål i tänderna (karies) så är det viktigt att sköta sin munhygien. Det mest grundläggande är att borsta tänderna på morgonen samt innan man går och lägger sig på kvällen. Det är dock viktigt hur man borstar tänderna och det finns också kompletterade produkter man kan använda för att ge tänderna de allra bästa förutsättningarna. Det är såklart även viktigt att gå på regelbundna kontroller hos en tandläkare för att säkerställa att man sköter sina tänder som man ska.

Ta hand om tänderna på bästa sätt

När man borstar tänderna bör man alltid använda en tandkräm som innehåller fluor. Det är viktigt att försöka komma åt alla tandytor i munnen och borsta i cirka två minuter. Det bästa är att använda en mjuk tandborste och det är även viktigt att inte trycka då man borstar eftersom det kan skada tandköttet. Det är bra att komplettera sin tandborstning med tandtråd eller dylikt samt skölja munnen med munskölj som innehåller fluor.

Man bör inte heller äta eller dricka något på cirka två timmar efter att man har borstat sina tänder för att borstningen ska få chansen att ge optimal effekt. Det går såklart att dricka vatten om man känner sig törstig inom de två timmarna men man bör undvika läsk, saft, juice och dylikt. Det kan också vara bra att tugga sockerfritt tuggummi i cirka 15 minuter efter måltider under dagen, det ökar mängden saliv i munnen vilket neutraliserar syror.

Undersök tänderna hos en duktig tandläkare

Om man tror att man har drabbats av ett kariesangrepp eller helt enkelt vill undersöka sina tänder för att säkerställa att allt ser bra ut kan man besöka en tandläkare. Gå in på https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/ för att boka tid hos en professionell tandläkarklinik där undersökningar och behandlingar utförs i en lugn och trygg miljö.