Hitta tandläkare i Östersund

09 september 2020
jonas olsson

Förr var folktandvården den enda möjligheten till tandvård. Visst kunde man boka tid hos en privattandläkare långt tillbaka i tiden, men då fick man vara beredd på att betala ganska mycket mera. Idag ser det lite annorlunda ut och man kan ta kontakt med flera olika kliniker för att jämföra priser. På så sätt kan man bättre se över sina tandläkarkostnader och få så mycket som möjlig för pengarna. Givetvis måste man höra sig för och leta på nätet efter recensioner från de som har besökt tandläkaren man är intresserad av.

 

Vad ska man titta efter

Att läsa hemsidan och se vilka behandlingar som erbjuds är en av de viktigaste åtgärderna. Det är skönt om man kan göra många olika behandlingar på kliniken då man inte vet vad som kan hända i framtiden. Man kan behöva få hjälp med karies och tappade lagningar. Men kanske även något extra som att bleka tänderna eller få hjälp i form av bettskenor om man får huvudvärk på grund av att man gnisslar tänder. Nästa steg är att titta på vad det kostar på kliniken man är intresserad av.

 

Ekonomi

En anledning till att man ibland väntar för länge med att gå till tandläkaren är kostnaden. Så ta reda på om kliniken man är intresserad av är ansluten till försäkringskassan. Då har man rätt till tandvårdsstöd. Om det skulle bli behov av en större behandling finns det något som kallas för högkostnadsskydd. Allt detta är relevanta saker som man bör ta reda på innan man bestämmer sig för vilken klinik som passar bäst.

För att se vilka tandvårdskliniker som ligger i närområdet så kan man googla på exempelvis “tandläkare i Östersund” för att sedan klicka sig in på varje klinik och se vad som erbjuds i behandlingar och vad det kostar att få sina tänder fixade.

Fler nyheter