Hur en enkel LED strip kan ta dig till framtiden

20 maj 2022
jonas olsson

editorial

Året är 2092. Androider är närmare människor än människor är till sig själva. Koloniseringen av Mars närmar sig sitt sjuttonde år. Och vart du än går är du täckt i neonljus. Eller så är du bara vilsen i nutida Akihabara, Tokyo.

Färgstarka belysningar har förmågan att transportera dig till en annan tid och en annan värld, eller i alla fall den hypotetiska framtiden som den såg ut i 80-talets popkultur. Men du behöver varken omkonfigurera din DeLorean eller boka en femtusen kronor biljett till Japan för att uppleva dina cyberpunkdrömmar; du behöver bara några LED-strips.

Möjligheterna är oändliga

Den enda begränsningen med LED-belysningar är din egna fantasi. På https://ledmegastore.se/19118-led-strip kan du hitta LED-strips i alla sorters längder och färger för alla behov och användningsområden, vare sig det är inomhus eller utomhus, i torrt eller vått.

Varför inte piffa upp ditt sovrum med LED-lister under hyllor och skrivbord? Eller varför inte inne i garderoben? Eller i sänglådan? Med rörelseaktiverade LED-belysningar behöver du inte längre väcka sambon med taklampan när du måste ut och skotta på vintermorgnar.

Och vem säger att du bara ska ha en självstartande lampa i kylen? Installera en LED strip eller två i skafferiet så att du smidigt och enkelt kan göra en midnattssmörgås utan att familjen ska veta. Och medan du ändå smyger i mörkret, varför inte installera ett par längs de livsfarliga trösklarna? Eller bättre; längs trapporna?

 

LED strip

Som sagt oändliga

Är det inte dags att omvandla ditt tråkiga badrum som inte har blivit renoverat sedan Clintonadministrationen, med sin en-gång-vit-men-nu-gul Bernadotte-lampa? Gör det i stället till något från Philip K. Dicks drömmar med fjärrstyrda, fukt- och vattentäta LED-remsor runt spegeln, under badkaret, bakom handdukarna och i badrumsskåpet. Inte längre behöver du fyllas av ångest när främmande frågar: “Kan jag låna ditt badrum?”

Året är 2022. Framtiden är redan här.

Fler nyheter