Det finns många fördelar med att bo på ett hotell utanför stan. Det är ofta mycket lugnare och är man dessutom på jobbresa är det enklare att finna ro och ladda batterierna mellan arbetsdagarna. Som vi vet kan det bli hektiska dagar under jobbresor. Att hotellen ligger utanför stan innebär ofta möjlighet till sköna naturupplevelser i grönområden. Ibland är det möjligt att ta sig ett dopp i havet men det finns även hotell med hela spa-anläggningar och gym. Därför händer det även att storstadsbor på veckosluten väljer att lämna det hektiska storstadslivet och tar in på hotell utanför stan.

 

Golfrunda och god mat

Ofta är det billigare att bo på hotell utanför stadskärnan. Det finn exempelvis många bra hotell i Ekerö strax utanför Stockholm att välja mellan. Ett exempel är; http://malarohotell.se/. Många av hotellen utanför stan har fina restauranger där det serveras kulinariska läckerheter. Ofta med lokala råvaror tillagade av kreativa kockar. Vill man dessutom ta en tur på golfbanan finns det några av hotellen som kan erbjuda speciella golfpaket. Då ingår det förutom övernattning både frukost och middag. Eller varför inte ett bastubad med ett uppfriskande dopp i havet?

 

 

Kollektivtrafiken tar er snabbt in till city

En vistelse på ett hotell utanför stan kan bli som en minisemester mitt i vardagen. Men skulle man känna för stadens puls och shopping kan man snabbt och enkelt ta sig in till city med hjälp av lokaltrafiken. Buss, lokaltåg och ibland även båt fungerar bra. De går ofta in till city och brukar bara ta en halvtimme. Det gör det enkelt om man exempelvis vill besöka Mall of Scandinavia, Vasamuseet eller ABBA-museet. Likaså går det enkelt och snabbt att nå de olika konferensanläggningarna och mässorna inne i stan. Det finns alltså många goda fördelar med att välja ett hotell utanför city.