Lagerhantering av glasvaror – vilken utrustning krävs

25 januari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Lagerhantering av glasvaror – vilken utrustning krävs

Lagring och hantering av glasvaror ställer företag inför unika utmaningar – inte bara är glasets ömtåliga natur ett bekymmer, utan man måste också ta hänsyn till korrekt packning och organisering av föremålen för smidig transport mellan lager och försäljningsställen. Det är viktigt att företagen har lämplig utrustning till hands för att lagra sina produkter på ett säkert sätt, liksom standardiserade tekniker för att se till att varorna förblir i perfekt skick tills de når slutanvändarna. I den här artikeln kommer vi att undersöka exakt vilka typer av lagerhantering som är nödvändiga för företag som arbetar med transport av glasvaror. Fortsätt läsa för att få de insikter som behövs för att effektivt skydda dina varor från början till slut!

När det gäller lagerhantering är det viktigt att ha lämpliga hyllor och förvaringsutrustning som klarar glasvarornas storlek, form och vikt. Detta inkluderar hyllor med justerbara höjder och diametrar samt enheter som är särskilt utformade för att förvara tyngre föremål. Det är också viktigt att vara medveten om de material som används i konstruktionen av varje hylla eller rack, eftersom vissa material kanske inte är lämpliga för förvaring av bräckliga föremål. Även specialdesignade glasvagnar är ett måste. Har du ingen så satsa på att införskaffa en ny glasvagn, byggd för dina behov.

ny glasvagn

Förpacka på rätt sätt

När glasvaror förpackas är det viktigt att använda hållbara och biologiskt nedbrytbara förpackningsmaterial för att skydda varorna under resan. Detta inkluderar bubbelplast, skumplastinsatser eller till och med kartonger med invändig stoppning. Företagen bör också se till att använda sig av rätt storlek på lådorna för att säkerställa att varorna levereras på ett säkert sätt.

Slutligen är det viktigt att företag som hanterar glasvaror har ett standardiserat system för att spåra och övervaka sina produkter. Detta inkluderar användning av streckkodsläsare eller RFID-taggar för att identifiera varje artikel samt ett centraliserat lagerhanteringssystem för att hålla reda på alla glasvaror.

Fler nyheter