Det är inte alla som har lyxen att köpa nyaste modellen av favoritbilen varje år. För det mesta får man nöja sig med att välja en bil och ta väl hand om den så att den håller länge… Men livet går sin gilla gång, och fritid är något man sällan hör talas om när man jobbar för att uppnå sina mål. Därför kan man lätt försumma regelbunden bilservice – man glömmer att det är dags att byta olja eller något i den stilen. Tråkigt nog är resultatet av glömskan bara större problem.

 

Vem ska serva din bil?

Bilverkstäder finns det gott om. Kanske väljer du en av de verkstäder som utmärker sig med att nybilsgarantin gäller hos dem. Hos Mekonomen kan du som behöver Bilservice i Tyresö hitta den hjälp du behöver när det handlar om service och reparation, montering av extra tillbehör eller däckbyte, vare sig det gäller en ny eller gammal bil. Har du fått en anmärkning hos Bilprovningen, kan du vända dig till verkstaden för en efterkontroll. Därefter får du ett intyg och kan lugnt fortsätta på din väg. När det gäller betalningen kan du välja räntefri delbetalning genom att skaffa Mekonomenkortet.

 

 

Schemat som räddar bilen

Enklaste sättet att smärtfritt förlänga din bils livstid är att göra upp ett schema för bilunderhåll och skapa påminnelser om det på mobilen. Innan bilen börjar krångla ska du skriva en lista på de saker som ingår i regelbundet underhåll och bestämma datum för varje sak. Vissa detaljer ska kontrolleras varje månad, andra en gång om året, och det finns de som bara behöver ses till vart femte år eller så, om du nu tänker behålla bilen så länge. Det blir lättare att få det gjort om man bestämt tid i förväg, man är mindre lockad att skjuta upp det gång på gång.