Ögonbehandling hos en privat klinik

10 maj 2022
Jenny Olsson

editorial

Ögonen är ett av våra sinnen och när vi inte ser riktigt kan det skapa stora problem. Inte nog med att det rent av kan vara farligt i i vissa sammanhang, som när man kör bil så kan det också skapa mycket obehag. Många går med synfel, utan att korrigera det vilket inte alls är bra. När man inte ser riktigt, vare sig man är lång- eller närsynt så kisar vi gärna och spänner ögonen. Det kan i sin tur leda till jobbig huvudvärk och även spänningar i nackmuskulaturen. Om du misstänker att du har dålig syn är det därför av största vikt att kolla upp det.

Vissa menar också att om man går runt med ett obehandlat synfel kan synen gradvis och tillfälligt försämras då ögonen helt enkelt blir för överansträngda. 

Ögonlaserbehandling

Korrigera ditt synfel med en skonsam ögonlaserbehandling 

Idag finns många alternativ som kan avhjälpa människor med sina synfel. Men även om det finns ett stort utbud av glasögon och linser så kan det kännas besvärligt att använda i vardagen för många. Glasögon kan till exempel vara i vägen när man jobbar eller tränar liksom linser kan skapa obehag om man vistas framför en skärm eller andra torra miljöer. Det gör att en del inte använder glasögonen eller linserna fast de kanske behöver det. Men det finns alternativ till dessa att tillgå, som ögonlaserbehandling.

Lara Medical Clinic är en klinik som utför ögonlaserbehandling på människor mellan 20 och 45 år. På kliniken har de valt LASEK som behandlingsmetod, då de anser att den är mest skonsam. För personer med synfel upp till -5 D eller för tunn hornhinna är LASEK det bästa alternativet. Den som genomgår en privat synfelsbehandling får fria kontroller under fem år, fria kompletterande behandlingar under samma tidsspann samt fria samtal med den opererande kirurgen under fem år. 

Fler nyheter