Ibland kan man behöva ta ett lån, för en längre tid eller som en snabb lösning. Ibland kan det uppkomma ekonomisk situationer som man inte väntat sig och som man behöver  tillfälligt nya lån för att löss. Till exempel så kanske bilen går sönder eller någonting i huset. Kanske har man sparat en liten buffert men som helt enkelt inte räcker till när de händer flera stora saker. Man ska alltid se till att ha en plan för hur man ska kunna betala tillbaka pengarna. Om man tar ett lång för att lösa en situation kanske man får tänka på att spara in lite på annat när lånet sedan ska betalas tillbaka. Det vikigaste är att det finns någon form av plan för hur det ska betalas tillbaka så man inte hamnar i en situation där utgifterna blir större än inkomsten. 
Det finns också gånger som man behöver låna pengar för en längre tid, kanske till en kontantinsats på en bild, för att rusta upp ett hus eller liknande. Oavsett vad man ska låna till eller vilket slags lån man tar ska man alltid försöka att få det förmånligaste erbjudandet. 

Om man tar ett vanlig banklån måste man oftast boka tid på ett bankkontor, träffa någon på banken och förklara vad pengarna ska användas till. Det kan vara bra att använda sin bankkontakt som man känner till men behöver man pengarna snabbt kan ett onlinelån vara bättre. Ett banklån är ofta en ganska lång process och här utreder de noggrant vilka möjligheter man har att betala tillbaka, vilket såklart kan vara jättebra för ens egen del. Men ibland kan det vara så att man till exempel ska påbörja ett nytt jobb men inte har börjat det ännu. Att man har ett eget företag som är nytt. Många gånger kan det vara svårt att fållan pengar hos vanliga banker då eftersom de inte tycker att det finns någon säkerhet. Ens onlinelån går i regel mycket snabbare och det kan ibland vara enklare att få igenom. Men man ska såklart alltid se så man har möjlighet att betala tillbaka lånet innan man tar det.