Skaffa ansiktsmask med de egenskaper du eftersöker

14 december 2020
Cecilia Olsson

Att lägga en ansiktsmask är bra om man vill ge sin hud lite extra omtanke. Det finns många olika sorters masker som alla har sina egenskaper. Till exempel finns det lermasker, arkmasker, nattmasker, Peel-off masker och krämmasker. Ofta brukar lermasker ha väldigt djuprengörande egenskaper och nattmasker är ofta återfuktande, men även inom de olika typerna så kan det finnas varierande egenskaper. 

Vilken effekt törstar huden efter?

Ansiktsmasker kan ofta ge effekter såsom att de är rengörande, exfolierande, återfuktande, lyster givande, föryngrande, uppfriskande, lugnande eller närande. Vissa masker har flera av dessa förmågor medans andra kan verka extra tydligt inom ett av områdena. Det kan därför finnas fördelar med att skaffa sig ett litet lager med ansiktsmasker för att säkerställa att man alltid har en mask som ger önskad effekt. 

Välj ansiktsmask efter tillfälle

Ska man till exempel på fest kan det vara härligt med en lyster givande mask som förstärker effekten av en festlig makeup. Efter en hård vecka kan det vara bra med en ansiktsmask som verkligen rengör på djupet eller som ger extra mycket fukt till trött och glåmig hy. Ofta kan behoven även förändras om man har en förmåga att variera sina levnadsvanor och framförallt när årstiderna skiftar utomhus. 

Goda förberedelser lönar sig

Innan man lägger en ansiktsmask är det viktigt att rengöra ansiktet noggrant och det kan även vara bra att använda ansiktsvatten. Med bra förberedelser får masken bättre förutsättningar att tränga längre ner i hudlagret och därmed ge bättre effekt. Tänk på att många ansiktsmasker som har exempelvis en exfolierande effekt eller de som innehåller aktiva ämnen kan bli för påfrestande för huden om de används för ofta, läs därför alltid instruktionerna innan användning. 

Beställ effektiva ansiktsmasker av hög kvalitet

Du hittar mängder av ansiktsmasker för olika hudtyper och behov hos Sephora. De har ett noga utvalt sortiment som håller mycket hög kvalitet och du kan dessutom beställa produkterna direkt i deras webbutik. 

Fler nyheter