Snart dags att sätta in altandörr

23 juni 2021
patrick pettersson

Det var inte riktigt drömhuset man köpte sig. Men längtan efter ett eget hus var alldeles för stor. Att vänta var inte frågan. Huvudsaken var att det är ett väldigt fint läge och till på köpet finns det bra med yta för att göra det man vill. Så fort nycklarna var i handen påbörjades planeringen. 

Det första som skulle in var ett växthus, här ska det odlas. En ordentlig del så det räcker helst även över vintern. Det är ju så praktiskt att det går att frysa in. Efter det ska ett annat hus flytta hit och inte vilket hus som helst. Ett dockhus, men det ska byggas om så några fjäderfän kan få flytta in dit. Vilken dröm att hämta in frukosten direkt på morgonen. 

Nästa projekt är att det ska byggas in en altan, detta är det största projektet för nu. En altan ska in och den delen där altanen ska sitta ska helt förändras. Utgången ska vara från hörnet i vardagsrummet. Så en helt ny öppning behöver göras så man får in en altandörr.

 

Ett fint resultat

Man lär sig så mycket när man bor i hus. Trots det är det lite för svårt att ge sig på en altan helt själv. Valet faller enkelt på att låta hantverkare göra jobbet, medan man själv är hjärnan bakom det hela. Altandörren ska matcha de vackra fönsterna och huset. 

Det ska vara en stor öppning så man slipper trängsel. Dessutom vill man på sommaren kunna ha dörrarna helöppna och få in bra med luft. På altanen kommer det stå en jacuzzi som man kan njuta av både varma och kalla dagar. Den ska också vara inredd med en gungstol med en skön sittdyna. Blommor ska det finnas som vackert pyntar ihop allt. Åh, detta blev verkligen en dröm som slog in.

Fler nyheter