Steg för steg guide till hur du flyttar ett piano

26 januari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Steg för steg guide till hur du flyttar ett piano

Flytta på er, flyttfirmor! Från det ögonblick du får syn på ett piano i ett rum är det svårt att inte tänka på hur roligt det kommer att vara att sätta sig vid det och spela din favoritmelodi. Men vänta – innan det kan hända måste du komma på hur du ska flytta denna skrymmande möbel från punkt A till punkt B!

Först och främst: du behöver hjälp. Att flytta ett piano är inte precis ett enmansjobb, så det är viktigt att få hjälp av minst två andra personer som vet vad de gör. Om du inte har några vänner eller familjemedlemmar som kan hjälpa till finns det gott om professionella flyttfirmor där ute som har erfarenhet av pianoflyttning. Befinner du dig i Stockholm så skulle jag definitivt anlita Flyttexperten.

När du har fått dina hjälpare är det dags att skaffa rätt utrustning. Att flytta ett piano är ingen liten uppgift och kräver mer än bara muskelkraft – du kommer att behöva möbeldollies eller glidare, filtar, bungee-snören och åtminstone säkerhetsremmar. Se till att alla inblandade har handskar och rejäla skor. Glöm inte att mäta dörröppningen eller trappan som du ska ta pianot genom innan du börjar flytta – ingen vill fastna i ett trångt läge!

flyttfirma Stockholm

Dags att sätta igång

När du är redo är det dags att sätta igång. Börja med att slå in pianot ordentligt med filtar och bungee-snören, och börja sedan försiktigt med att lyft pianot på dollies eller glidare. Det är viktigt att alla inblandade tar god tid på sig och är extra försiktiga när de lyfter, eftersom det kan vara en farlig uppgift om den inte görs på rätt sätt. När pianot väl är på dollies eller glidare använder du säkerhetsremmar för att säkra det på plats.

Fortsätt långsamt och försiktigt och se till att kommunicera med alla inblandade så att ingen skadas. När du har tagit dig igenom dörröppningen eller trappan är den svåraste delen över – nu är allt du behöver göra att få pianot dit det ska!

Fler nyheter