Tandvård hos tandläkaren i Östermalm

15 september 2020
patrick pettersson

Tandvård skulle man kunna dela upp i två delar. Dels den tandvård som utförs för att ha en frisk munhälsa, och dels den som man kan kalla för estetisk tandvård. Vad är det som skiljer dessa åt?

Jo, det finns lite som skiljer dem åt. I den tandvård som handlar om en frisk munhälsa utförs kontroller för att först se vad hälsoläget är. Är det några hål som behöver lagas? Finns det tandsten som måste tas bort? Fickor i tandköttet, infektioner eller tandlossning?

 

Tandvård för en god munhälsa

Om något av ovanstående hittas vid en sådan kontroll försöker såklart tandläkaren eller tandhygienisten att åtgärda detta. Det kan krävas ett eller flera besök innan man uppnår ett önskvärt resultat. Till exempel kan ett litet hål gå fort att laga, medan ett stort kan behöva en rotfyllning som kan kräva många sittningar i tandläkarstolen.

Ibland kan även tandvårdspersonalen ge rådgivning, vid specifika problem och om en god munhälsa i allmänhet. Behöver du hitta en Tandläkare i Östermalm så finns det flera att välja på.

 

 

Den estetiska tandvården

Vad är då en estetisk tandvård egentligen? Jo, om man inte är helt nöjd med sina tänder rent utseendemässigt så kan man använda sig av estetisk tandvård. Det kan gälla tandblekning, tandreglering och porslinsfasader.

Estetisk tandvård har alltså inte med själva funktionen att göra. Om man inte lagar ett hål kommer tanden till slut ruttna sönder. Detta händer ju inte bara för att man tycker att ens tänder är gula och sneda.

Dock har detta ändå med hälsan att göra. För om man mår väldigt dåligt över något i sitt utseende, kommer detta tillslut sätta sig på ens psykiska mående. Det kan såklart även handla om att man råkat ut för en olycka och fått en skada på tänderna. Man vill då gärna få tillbaka sitt forna leende.

Fler nyheter