Det är inte alla som vet om skillnaden mellan en naprapat, kiropraktor eller en sjukgymnast. Gör de inte allihopa samma sak? Men så är det faktiskt inte, de gör lite olika saker men med kroppen som grund. De behandlar olika delar av kroppen bara. 

Hos en naprapat kan man gå och få diagnos på vad det är som är fel samt behandling av olika slag när det kommer till leder och muskler. Har man svårt att röra sig med vissa delar av kroppen kan en naprapat hjälpa till med att skapa och öka rörligheten till exempel. 

 

Behandlingar hos naprapaten

Om man har regelbundna besök hos en naprapat så vet och känner naprapaten till slut sin patients kropp. Genom olika typer av behandlingar kan naprapaten lindra smärta och öka rörlighet i hela kroppen hos patienten. Från gång till gång kan dessa olika typer av behandlingar variera. Det är den som behandlar patienten, alltså naprapaten, som bestämmer från gång till gång vilken behandlingsmetod som ska användas. Varje människa är unik, vi är alla olika, så därför blir varje behandlingstillfälle också unikt. Bor man i Stockholm finns det flera olika kliniker med naprapater, letar ni efter en behandlande naprapat Odenplan kanske

 

 

Elbehandling hos naprapaten

Inom naprapati, som det heter, kan det också ibland användas alternativa metoder till den vanliga som naprapaten utför. Det kan handla om olika typer av elbehandlingar för att hjälpa patienten ifråga med de besvär som finns. Det kan vara ultraljud, behandling med en så kallad tens-apparat eller stötvågsbehandling. Detta kan kännas lite grann men det är ingenting som är farligt för vare sig patienten eller de områden som behandlas. Det är i första hand den behandlande naprapaten som avgör vilken slags behandling som patienten ska genomgå, men självklart är det upp till varje patient också att välja om denne vill genomgå behandlingen eller inte.