Värdet av en kopp kaffe

10 april 2020
Mikael Barani
Värdet av en kopp kaffe

Det är i dessa svåra och prövande tider som vi ofta kan börja uppskatta de enkla små sakerna. På något sätt så börjar de betyda mer för oss när vi inte längre har tillgång till allt som vi är vana vid.
Detta skrivs såklart mot bakgrunden av den pågående pandemin som sveper över hela vår jord. Många av oss sitter mer eller mindre isolerade för att skydda oss själva och andra för virusets spridning. I denna begränsade tillvaro så får man hålla till godo med det man har ibland. 
Faktiskt så är det något av en blessing in disguise, som det heter på engelska. Genom att behöva lite så kan i också känna oss nöjda och rika med det redan vi har.

Garanterat har du också en massa saker därhemma som bara står och samlar damm. Det kan vara allt från instrument till sällskapsspel eller gamla fotoböcker. Nu är tillfället att ta fram dessa och upptäcka dem på nytt. Gärna tillsammans med dina nära och kära som du kanske delar isoleringen med.

Ni kommer garanterat att upptäcka mycket roligt bland sådant som ni kanske har avfärdat, eller till och kan ha glömt bort. Saker som en gång i tiden gav dig glädje kan nu få en ny chans. Eller kanske så börjar du faktiskt rensa ur sådant som inte gör någon nytta längre. Det är ju en perfekt tid att ta sig tid till att göra sådana här aktiviteter.

Sedan kan du unna dig vardagslyxens vardagslyx: En varm kopp kaffe. Du kanske inte har lika många alternativ som från maskinen som står på jobbet. De kaffemaskiner uthyrning i Örebro från Docukraft är ju som bekant väldigt mångsidiga. Däremot så kommer det som sagt att smaka lite extra ljuvligt just på grund av begränsningarna.

Så höj koppen och njut av det som är.

Fler nyheter