Varva ned med en fidget cube och tänk ut en ny livsplan

27 maj 2021
Mikael Barani

Visst är det så att livet drar iväg i ett riktig högt tempo ibland. Den där att göra-listan bara växer och man hinner inte riktigt med att beta av allt som står på den. Till råga på allt har man också vardagen som ska hållas lustfylld och rolig. 

Hur blev det egentligen såhär?

Ta tillbaka makten över ditt liv

Kanske är det för att vi försöker klämma in en 40-timmars arbetsvecka (minst) ihop med att få ett fungerande privatliv. För är det inte så att vi helt enkelt har för lite tid? Snart sitter man där med en fidget cube i handen och gör sina andningsövningar för att inte stressa samma totalt.

Det intressant är förstås att det inte finns någon naturlig som dikterar att vi ska arbeta de där 40 timmarna i veckan. Allt det där är bara påhittat och vi har anpassat oss därefter.

När vi nu har arbetat hemifrån i över ett år börjar många också inse att detta är fallet. Man behöver faktiskt inte jobba ”heltid”, utan kan definiera sina egna ramar för hur mycket man vill arbeta.

För det går alltid att anpassa mun efter matsäck – arbeta mindre, ha färre prylar men samtidigt kanske även känna att man lever mer. Det är trots allt inte så att man behöver en massa saker för att vardagen ska gå ihop. Tvärtom kan det sluta med att alla de där sakerna till slut äger en.

Lärde vi oss inte något av ”Fight Club”?

När vi nu närmar oss semesterperioden är det därför ett utmärkt läge att fundera över vad just du vill få ut av livet. När du ligger där i hängmattan så kan du alltid ta ett glas med något kallt och passa på att tänka ut en ny plan inför det kommande året.
Det är trots allt ditt liv, och din tid här på jorden som vi talar om.

Fler nyheter